Mondkapjes en handgel in pakketten

De pakketten van onze Voedselbank bevatten deze weken wasbare mondkapjes en desinfecterende handgel. Hiervoor werken wij samen met een lokale ondernemer en de gemeente.

Voor het initiatief benaderde Ali Goleli, eigenaar van GSM Walhalla uit Voorburg, de gemeente met zijn idee: “Als je weinig geld hebt, dan zit je niet te wachten op de extra kosten voor mondkapjes. Maar ondertussen wordt wel verwacht dat je een mondkapje draagt. Daarom besloot ik als ondernemer mondkapjes beschikbaar te stellen. De gemeente bracht mij in contact met de Voedselbank.”

Wethouder Nadine Stemerdink: “Een heel mooi gebaar en voorbeeld van maatschappelijke betrokkenheid. In de strijd tegen corona is het dragen van een mondkapje een dringend advies. Maar het is niet gemakkelijk om dat advies op te volgen als je ieder dubbeltje moet omdraaien.”

Dankzij de heer Golilei bevat ieder voedselpakket 3 wasbare mondkapjes per persoon. De gemeente leverde een bijdrage voor de desinfecterende handgel. Zo kunnen inwoners met een krappe beurs ook op een veilige manier de noodzakelijke boodschappen doen als een mondkapje na de wetswijziging verplicht wordt gesteld.

Wilt u ook bijdragen aan de Voedselbank? Wij werken graag mee aan initiatieven, maar u kunt natuurlijk ook geld of voedsel doneren. Neem contact via info@voedselbanklv.nl. Uw gift is van harte welkom op NL03 ABNA 0613 583 221 t.n.v. Voedselbank LV. 

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email