Vacatures

Wij zoeken oproepkrachten (chauffeur, inpak- en uitdeelvrijwilliger)

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk met betekenis? Wil je je inzetten voor de meest kwetsbaren in Leidschendam en Voorburg? Dan hebben wij jou nodig! Wij zoeken chauffeurs, inpak- en uitdeelvrijwilligers.

Wekelijks verspreidt de Voedselbank zo’n 140 pakketten aan 250 personen, waarvan 143 kinderen. Om onze klanten van voldoende eten te kunnen voorzien, werken wij samen met bedrijven en particulieren. Voor de drukke momenten, zoals bij feestdagen, speciale acties of bij ziekte en vakanties, zoeken wij vrijwilligers die willen bijspringen.

Wat ga je doen?

Chauffeurs: Als chauffeur op de bus bezorg je de pakketten bij de mensen thuis. Je belt onderweg de klanten om te zeggen dat het pakket er aan komt. Ook ga je naar leveranciers zoals supermarkten om producten op te halen. Sjouwen hoort daarbij.

Inpakvrijwilligers: Wekelijks vullen wij zo’n 140 voedselpakketten. Samen met 15 andere vrijwilligers zorg je dat de tassen gevuld worden.

Uitdeelvrijwilligers: De pakketten worden op dinsdag ingepakt. De koelverse producten, zoals vlees, doe jij er woensdagochtend bij. Op woensdagmiddag komen de klanten en geef je de tassen mee.

Wat vragen wij van je?

Iedere oproepkracht draait een dag mee, zodat je weet hoe het gaat bij de Voedselbank. Je vindt het prima dat je op een oproeplijst komt te staan en zo nu en dan gebeld wordt als het nodig is. Je bent fysiek in orde; je kunt goed staan en je kunt een gevulde tas optillen.

Wat levert het je op?

  • Heel veel. Uiteraard waardering voor je inzet.
  • Mede dankzij jou kan het belangrijke werk van de Voedselbank altijd doorgaan en dat geeft een goed gevoel!
  • Je kunt je flexibel vrijwillig inzetten en tegelijkertijd behoud je je vrijheid.

En wat het werk de moeite waard maakt: We zorgen er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. Met als motto: “Oog voor voedsel, hart voor mensen“.

Interesse of meer weten?

Je kunt rechtstreeks contact opnemen met de Voedselbank LV. Geef svp aan dat je interesse hebt als oproepkracht.

  • Contactpersoon: Jim Sabiran
  • Functie: meewerkend voorman
  • Telefoonnummer: 06 380 351 66
  • E-mail: info@voedselbankLV.nl