Traditionele Lionsclub koffiepuntenactie weer van start

Tot eind december wordt iedereen van harte opgeroepen om DE-waardepunten in te leveren bij de speciale inleverpunten. De koffiepunten worden bij Douwe Egberts ingewisseld voor pakken koffie voor de plaatselijke voedselbanken.

Negen jaar geleden namen enkele leden van Lionsclub Voorburg het initiatief om DE-koffiepunten te verzamelen. Met de koffiebrander werden goede afspraken gemaakt om de waardepunten om te zetten in pakken koffie ten behoeve van de voedselbank. De fabrikant ondersteunt deze actie van harte en verhoogt de opbrengst zelfs met ruim 15%. Inmiddels kent deze actie nationale bekendheid. Ruim 120 Lionsclubs, alle voedselbanken en meer dan 10.000 vrijwilligers zijn bij dit landelijke project betrokken. Vorig jaar konden de voedselbanken in Nederland in totaal 134.000 pakken koffie in ontvangst nemen. Daarmee kan om de twee weken een aangesloten gezin worden voorzien van 1 pak koffie.

Jaap Stelling, coördinator van de Lionsclub actie: “Naast alle initiatieven van andere organisaties ten behoeve van de voedselbanken neemt onze actie een unieke plek in. Veelal wordt geld of goederen ingezameld, maar daar zit praktisch nooit koffie bij. Koffie bederft niet en is relatief duur. Maar ook mensen die met slechts €40 per week moeten rondkomen houden van een gezellig kopje koffie”.

Nationaal maar toch lokaal

Wat negen jaar geleden in Voorburg begon als een spontane actie vindt nu plaats in geheel Nederland. Voor onze gemeente zijn Lionsclub Prinses Marianne en Lionsclub Voorburg verantwoordelijk voor de inzameling.

In de gehele maand December zullen in onze gemeente inzamelingsdozen staan bij de volgende adressen:

  • In Leidschendam bij Primera (Damlaan 22) en Primera Leidsenhage (Liguster 67).
  • In Voorburg bij Primera (Laan van N.O. Einde 294), Kolbe Adviseurs op Ooghoogte (Kon. Julianaplein 16), Gemakswinkel Rembrandt (Parkweg 280a), Silvana Senff Women (Wielemakersslop 3) en Tuincentrum Hofwijck (Westeinde 3).

Natuurlijk kunnen de punten ook worden gestuurd naar Lions Helpen, Postbus 151, 2270 AD Voorburg.

Stelling: “Wie denkt dat we met onze acties in de afgelopen jaren alle koffiepunten wel ‘uit de markt’ hebben gehaald heeft het werkelijk mis. Ik roep iedereen dan ook van harte op: Kijk in je keukenlaadjes, trommeltjes, oude blikken en doneer. Gun onze plaatsgenoten een heerlijk kopje koffie”.

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email