Voedselbank blij met opbrengst inzamelingsacties

De eerste donaties

Op 28 en 29 juni werden er opnieuw succesvolle inzamelingsacties gehouden voor de Voedselbank Leidschendam-Voorburg. Op 28 juni stonden leerlingen van het Daltoncollege, begeleid door volwassenen, bij de Jumbo op het KJ-plein in Voorburg. De volgende dag, op 29 juni, stonden andere vrijwilligers bij beide Aldi-vestigingen in onze gemeente: aan de Prins Frederiklaan in Leidschendam en de Mgr. Van Steelaan in Voorburg.

Voor het eerst vonden dergelijke inzamelingsacties plaats bij de Aldi-winkels, mogelijk gemaakt door een landelijke samenwerking tussen de Voedselbanken Nederland en Aldi. De Voedselbank Leidschendam-Voorburg is erg dankbaar voor deze nieuwe samenwerking. Inmiddels doen bijna alle supermarkten in onze gemeente mee met dit soort acties, wat een geweldige ondersteuning betekent.

De recente inzamelingsacties hebben maar liefst ongeveer 100 volle kratten voedsel opgeleverd. Dankzij deze opbrengst kan de Voedselbank de zomerperiode weer even doorkomen. Het aanvullen van de voorraden is continu hard nodig,

Aldi doneerde nog eens drie extra kratten!

omdat de Voedselbank wekelijks meer dan 200 pakketten uitdeelt aan haar cliënten.

De Voedselbank wil dan ook, vooral namens haar cliënten, iedereen die voedsel heeft gedoneerd en de vrijwilligers die deze acties mogelijk hebben gemaakt hartelijk bedanken. Dankzij jullie steun kunnen we blijven helpen waar dat het hardst nodig is!

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media