Stichting Buren

Nieuws

Inzamelactie voor de Voedselbank groot succes

Op zaterdag 15 juni is  een inzamelingsactie gehouden voor de voedselbank Leidschendam-Voorburg. Klanten konden voedsel doneren bij Albert Heijn in Leidsenhage. Hen werd gevraagd om een artikel van een lijstje te kopen en dit, na het afrekenen, aan de vertegenwoordigers van de voedselbank te geven. Het ging om  producten die de voedselbank niet vaak ter beschikking krijgt voor de voedselpakketten. Vrijwilligers van Rotary Club Voorburg en Lions Marianne zorgden ervoor dat de actie op rolletjes is verlopen, geholpen door zes leerlingen van de Haagsche Hoge School, die de handen flink uit de mouwen hebben gestoken en de hele dag hard hebben meegewerkt. De actie was een groot succes. Er zijn in totaal meer dan 140 kratten voedsel ingezameld. Dit is vooral belangrijk omdat de aanvoer op dit moment niet bijzonder goed is, en de voorraden flink geslonken waren. De voedselbank kan nu gelukkig weer de hele zomer vooruit.

Jaarverslag en jaarrekening van 2018 zijn gepubliceerd.

Toelatingseisen veranderd.
Sinds 1 januari 2019 zijn de toelatingseisen veranderd. De belangrijkste wijzigingen zijn de basisbedragen, nl van € 130 naar € 135 en van € 85 naar €90.
Voorbeelden:
1-persoon: € 225,-
2-personen: € 315,-
Zie verder bij aanvragen pakket.

Kinderopvang Partou doneert boodschappen 

Kinderopvang Partou heeft vier grote boodschappentassen gedoneerd aan Stichting Buren.
Hartelijk dank voor deze gift!


Schakenbosch doneert 43 pakketten

Schakenbosch (een behandelcentrum voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar in Leidschendam) heeft 43 pakketten gedoneerd aan Stichting Buren. Deze pakketten waren over van de kerstmarkt die voor de medewerkers georganiseerd was.

Stichting Buren is Schakenbosch erg dankbaar voor de donatie van deze pakketten!

VOEDSELBANK KLAAR VOOR HET NIEUWE JAAR.

Bij de recent gehouden kerstinzamelingsactie zijn weer veel kratten voedsel opgehaald. Klanten konden levensmiddelen doneren bij Albert Heijn in winkelcentrum Julianabaan te Voorburg en in de Jumbo in Leidsenhage. Klanten werd gevraagd een artikel van een lijstje te kopen en dit, na het afrekenen, aan de vertegenwoordigers van de voedselbank te geven. Dit leverde ruim 200 goedgevulde kratten met levensmiddelen op, maar ook schoonmaakartikelen en spullen voor persoonlijke hygiëne. Wat is het heerlijk om te zien dat mensen zo bereid zijn andere mensen te helpen op deze eenvoudige manier.

Al deze kratten moesten naderhand in het distributiecentrum van de Stichting Buren worden gesorteerd. Vooral de kort houdbare levensmiddelen gaan natuurlijk zo snel mogelijk naar de klanten.

Het bestuur van de stichting wilde samen met Jim Sabiran, die vorige maand de dagelijkse leiding van de Voedselbank van oprichter Henk Willemse heeft overgenomen, de inrichting van het distributiecentrum toegankelijker en efficiënter maken.

En dat is gelukt. Met behulp van een aantal nieuwe vrijwilligers is er een andere werkwijze ontstaan. Door de producten van deze kerstinzamelingsactie op de nieuwe manier te sorteren was al snel de basis gelegd. Maar dan nog de al aanwezige voorraad uitzoeken en de gehele ruimte opnieuw indelen, dat is een megaklus!

Dankzij de inzet van een tiental enthousiaste medewerkers van Exact is die klus in 1 dag geklaard. Exact, Nederlandse marktleider in business software (automatisering van een groot aantal bedrijfsprocessen voor het MKB), sponsort regelmatig projecten waar  medewerkers van Exact voor een hele of halve dag vrijwilligerswerk kunnen doen. Afgelopen maandag 17 december kwamen er 10 heren en 1 dame bij de voedselbank. Na een korte introductie door de voorzitter van de stichting, kon het werk beginnen. Als een razende wordt het voedsel gesorteerd. Maar ook de kratten gevuld met zaken voor persoonlijke verzorging worden goed gesplitst. De stellingen worden verbouwd, voorraden lege kratten krijgen een logische plek en een aantal dozen worden gevuld met spullen voor de weggeefwinkel. Dat zijn meestal spullen die niet in de boodschappentas van de voedselbank thuishoren, of omdat het er gewoon te weinig van zijn. Bijvoorbeeld limonadeglazen die over zijn van een frisdrankactie, een enkele doos theelichtjes, een tiental schriftjes of een zak hondenvoer. (De weggeefwinkel is een onderdeel van het Vadercentrum Adam op het Jonckbloetplein in Den Haag.)

Hoewel vele handen licht werk maken, is het omgooien van het distributiecentrum een serieuze krachtsinspanning. De bezem en stofzuiger razen nog even door de ruimte die in no time is veranderd in een overzichtelijk magazijn.

Wat hebben deze mensen toch fantastisch werk verricht in 1 dag tijd! Namens de stichting, de vaste vrijwilligers en natuurlijk de klanten van de voedselbank: enorm bedankt!

Veel en bijzondere donaties voor Voedselbank rond de Kerst
Onze cliënten worden dit jaar extra verwend! Het blijkt dat men erg betrokken is bij het wel en wee van onze medemens. De laatste maanden is namelijk door kerken, scholen, winkelbedrijven en vooral particulieren veel gedoneerd aan de voedselbank. Bij de afgelopen zaterdag gehouden kerstactie zijn 210 kratten voedsel opgehaald. Klanten konden levensmiddelen doneren bij Albert Heijn in winkelcentrum Julianabaan te Voorburg, en bij Jumbo in Leidsenhage. Naast de 20 vrijwilligers van de voedselbank waren meer dan 50 vrijwilligers betrokken bij de actie. Rotaryclub Voorburg,  Lions clubs en Inner Wheel waren actief om alles in goed banen te leiden. De actie was weer een groot succes. Daarnaast allerlei giften. Een bijzondere gift kwam van marktkoopman Adriaan Kastelein van Holland Kaascentrum. Hij gaf weer kaas en wel 100 stuks! (zie foto). Van Fugro kregen we 80 boterletters, van Anita 80 kerststollen, ook bij de Mantel hadden ze ingezameld. Bijzonder is de gift van kerstpakketten van het Daltoncollege. Alle klassen maakten pakketten, daarnaast maakte een leerling een filmpje voor Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=VnJW0v8XtFQ. Ook de scholen; De Driemaster, Pius X en het Maartenscollege voerden actie. Een particulier kwam tal van dozen lang houdbaar voedsel brengen. Mensen kunnen de voedselbank op verschillende manieren steunen. Natuurlijk is ook uw gift welkom, op rekening nummer NL03ABNA061 35 83 221.

Crew van de het Daltoncollege, dat de actie om 89 kerstpakketten te maken, uitvoerde.

= PERSBERICHT =
31oktober, 2018

Grondlegger Voedselbank geeft stokje door

Voorburg – Na zich bijna 20 jaar met hart en ziel te hebben ingezet, draagt Henk Willemse (69) de dagelijkse leiding van de Voedselbank over aan Jim Sabiran, die net als Willemse ook al jaren als vrijwilliger voor de Voedselbank actief is.
Het valt Willemse niet makkelijk om de Voedselbank achter zich te laten, want hij is nog net zo gemotiveerd om de armsten in onze samenleving te helpen als in 1999, toen hij de Voedselbank voor Leidschendam, Voorburg, Mariahoeve en Bezuidenhout begon.
Willemse’s lichaam dwingt hem echter om het rustiger aan te gaan doen. Zijn gezondheid is de afgelopen maanden zelfs zo hard achteruit gegaan, dat hij de logistieke planning en de leiding over de vele andere vrijwilligers die de voedselbank helpen al heeft moeten overdragen.
In het begin pakte Willemse de voedselpakketten in zijn eigen woonhuis in Mariahoeve in en bracht hij ze met zijn eigen auto rond. “Het begon allemaal doordat mijn zoontje veel boterhammen mee naar school nam, maar toch een mager kereltje bleef” vertelt Willemse. “Toen bleek dat een vriendje nooit eten mee naar school kreeg omdat zijn ouders dat niet konden betalen. Ik ben toen eerst dat gezin met voedsel gaan helpen en langzamerhand steeds meer gezinnen. Dat kon mede dankzij hulp van de kerk.” Met de verhuizing naar de huidige loods aan de Van Alphenstraat in Voorburg ontstond zo een van de eerste voedselbanken van Nederland.
“Gelukkig kan ik het stokje met een gerust hart doorgeven aan Jim Sabiran” zegt Willemse. “In de jaren dat we hier samen als vrijwilligers hebben gewerkt is Jim niet alleen uitgegroeid tot degene die precies weet hoe alles hier werkt, bijvoorbeeld op gebied van voedselveiligheid, maar zijn we ook goede vrienden geworden.”
Nan de Smet, voorzitter van Stichting Buren die de voedselbank bestuurt, prijst de grootse prestatie van Willemse: “We zijn Henk heel dankbaar voor al die jaren dat hij zich zo heeft ingezet voor al die mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Inderdaad is zijn nalatenschap bij Jim in uitstekende handen. En we blijven natuurlijk heel nauw samenwerken met de andere voedselbanken in Nederland, zodat zo min mogelijk voedsel verloren gaat en het terecht komt bij degenen die dat het hardst nodig hebben.”
Helaas heeft Henk Willemse ondanks al zijn goede werk zijn hoogste doel nog niet bereikt nu hij met welverdiend pensioen gaat, namelijk dat er op een dag helemaal geen voedselbanken meer nodig zijn.
Wilt u de voedselbank ook steunen? Doneer aan NL03 ABNA 0613 5832 21 t.n.v. Stichting Buren of kijk op stichtingburen.nl

PRIVACY.
De nieuwe richtlijnen mbt het omgaan met privégegevens zijn vanaf 25 mei geldig.
Er is een privacystatement opgesteld dat u kunt lezen via Privacy

Speciale gift van € 1150,- van Shell Legal Management Team

Kerstinzamelacties voor de Voedselbank zeer geslaagd.

Veel en bijzondere donaties voor Voedselbank.
De laatste maanden is door kerken, scholen, winkelbedrijven en vooral particulieren veel gedoneerd aan de voedselbank. Bij de recent gehouden kerstinzamelactie bij diverse supermarkten zijn meer dan veel kratten voedsel opgehaald. Klanten konden levensmiddelen doneren bij Albert Heijn in winkelcentrum Julianabaan te Voorburg, in de Jumbo in Leidsenhage en bij Albert Heijn in de Theresiastraat. Klanten werd gevraagd om een artikel van een lijstje te kopen en dit, na het afrekenen, aan de vertegenwoordigers van de voedselbank te geven. Naast de 20 vrijwilligers van de voedselbank waren meer dan 60 vrijwilligers betrokken bij de actie. Rotaryclubs uit Leidschendam en Voorburg,  Lion’s en Inner Wheel waren actief om alles in goed banen te leiden, en dat is gelukt. De actie was weer een groot succes. Een bijzondere gift kwam van marktkoopman Adriaan Kastelein van Holland Kaascentrum. Hij gaf, net als vorig jaar, 150 stukken kaas! 

De symbolische overdr

acht van de kaas vond plaats tijdens een van de marktdagen in Voorburg. De omstanders konden de geste van de ondernemer wel waarderen en beloonden hem met een mooi applaus. Uit naam van de cliënten van de voedselbank ontving Nan de Smet, voorzitter van de voedselbank een van de stukken kaas. Daarnaast kan de voedselbank met behulp van een gift van Rotary Club Vliet en de kerken bij elk voedselpakket een kip voegen. Een bijzondere gift kwam van een particulier die tal van dozen lang houdbaar voedsel kwam brengen. Mensen kunnen de voedselbank op verschillende manieren steunen. Heeft u een kerstpakket over waar u niets mee doet, dan is dat welkom bij de voedselbank.
Natuurlijk is ook uw gift welkom, op rekening nummer NL03ABNA061 35 83 221