Vrijwilligers

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk met betekenis?

Wil je je inzetten voor de meest kwetsbaren in Leidschendam en Voorburg? Wordt dan vrijwilliger bij de Voedselbank.

Wij zoeken:

Meewerkend voorman/vrouw

Chauffeurs

Oproepkrachten inpakken en uitdelen

 

De voedselbank werkt uitsluitend met (onbezoldigde) vrijwilligers. Deze vormen de motor waar de voedselbank op draait.
Met hun bijna onuitputtelijke enthousiasme zorgen zij ervoor dat wekelijks 260 voedselpakketten kunnen worden rondgebracht. Op het ogenblik zijn er 50 vrijwilligers actief.

Vertrouwenspersoon

Wij vinden het erg belangrijk dat onze vrijwilligers zich veilig voelen op de werkvloer. Als er iets is, kun je natuurlijk met je probleem naar de  coördinator of bestuurslid gaan. Maar soms bestaat de behoefte om met iemand anders vertrouwelijk te praten. Onze vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor en adviseert. De vertrouwenspersoon vertelt niemand dat er contact is gezocht tenzij je daarmee hebt ingestemd. Samen met jou bekijkt de vertrouwenspersoon wat er nodig is, zodat jij jouw werk als vrijwilliger weer met plezier kunt doen. Jij houdt zelf de regie over het proces; de vertrouwenspersoon staat je daarin bij.

Onze vertrouwenspersoon is Marcel Mooijman. Voor vertrouwelijke zaken kun je een brief schrijven, vermeld daarbij je contactgegevens. Stop dit in een gesloten envelop en richt het aan de vertrouwenspersoon. Je kunt de brief sturen of langsbrengen: Van Alphenstraat 63L, 2274 NC in Voorburg. Marcel neemt dan vervolgens contact met je op.