Over ons

De Voedselbank verleent gratis hulp. De hulp is bedoeld om mensen en gezinnen een steuntje in de rug te geven bij het oplossen van hun financiële problemen.

Onze vrijwilligers werken er voor niets en voedsel wordt vaak gratis aangeleverd. De basisbronnen van de Voedselbank zijn de inzamelingsacties én het inzamelen van voedsel dat anders weggegooid wordt, dit om voedselverspilling tegen te gaan. Toch kost zo’n organisatie geld. Denk alleen al aan kosten voor opslag, koeling, materialen, uitgifte en vervoer.

Iedere week doen wij ons best om voedselpakketten samen te stellen voor gezinnen. En dat is een flinke uitdaging. Maar u kunt ons helpen!

Geschiedenis

In 2000 is de heer Willemse gestart met het rondbrengen van pakketten met levensmiddelen door heel Den Haag en Voorburg. Na de oprichting van de Haagse Voedselbank is het verzorgingsgebied Leidschendam, Voorburg, Mariahoeve en Bezuidenhout geworden. Sinds 2019 zijn wij alleen actief in Leidschendam en Voorburg. De Voedselbank Leidschendam – Voorburg is aangesloten bij Voedselbanken Nederland.