Interesse Amerikaanse ambassadeur voor Voedselbank

entree ambassadeur bij de stand van de voedselbankDe ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland, mevrouw Shefali Razdan Duggal bezocht op 29 januari de Albert Heijn in The Mall of the Netherlands. Ze werd ontvangen door Frans Muller, CEO van Ahold Delhaize, Paul van Berkel van de Voedselbank Nederland en het inzamelteam van de Voedselbank Leidschendam-Voorburg.

De Amerikaanse ambassadeur is zeer geïnteresseerd in het model van de voedselbank, zowel voor wat betreft de inzamelingsacties, als het tegengaan van voedselverspilling.

Albert Heijn, een van de Nederlandse merken van Ahold Delhaize, is de grootste landelijke partner van Voedselbanken Nederland. donatie ambassadeur, een kar volDe supermarkt doneert ieder jaar voor ruim 5 miljoen euro aan producten en organiseert diverse landelijke en lokale inzamelingsacties.

Een van die acties is ‘Op een lege maag kun je niet leren’ van 29 januari tot 5 februari. In het kader van die actie bezocht de Ambassadeur de winkel. Daarnaast werkt de mede door Ahold Delhaize opgerichte stichting Kickstart AI aan een programma op basis van kunstmatige intelligentie om het werk van de Voedselbanken te steunen.

De ambassadeur deed zelf ook een  donatie aan de Voedselbank.

entree ambassadeur bij de stand van de voedselbank

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media