Verbouwing ’t Karrewiel goed voor Voedselbank

Woensdag 25 augustus is de verbouwing klaar, maar bij de start van de verbouwing waren we erbij. Gerard Koot van ’t Karrewiel vroeg “Kom met de bus maar langs en neem alle producten mee die over zijn”. En daar stonden ze, ongeveer 30 kratten vol met groenten en fruit. De authentieke groentewinkel bestaat bijna 60 jaar en krijgt een modern jasje. Door de verbouwing moet de winkel even dicht. Alles wat niet is verkocht, mag de Voedselbank Leidschendam-Voorburg komen ophalen.

Gerard Koot en de voorzitter van de Voedselbank, Nan de Smet, kennen elkaar nog van vroeger. “Ik heb nog les gehad van zijn vrouw!” vertelt Gerard. “Als ik wat over heb of ze hebben iets nodig, dan mogen ze het komen halen. Mijn moeder zei vroeger al: Als het bij ons goed gaat, dan met de ander ook! Je probeert toch een sociale functie te hebben in de maatschappij, dat vind ik belangrijk. Omkijken naar een ander, zeker naar mensen die het minder hebben.”

“Verse groenten en fruit zijn op dit moment schaars bij de Voedselbank”, vertelt Nan. “Supermarkten kopen steeds strakker in om voedselverspilling te voorkomen. Hierdoor is het iedere week weer puzzelen om voedselpakketten samen te stellen.”

Op 4 september organiseert de Voedselbank weer een inzamelingsactie bij een aantal supermarkten, waaronder de Albert Heijn en de Jumbo op het Julianaplein in Voorburg, en de Albert Heijn in de Mall of the Netherlands.

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media