Donatie van Lionsclub Voorburg

Lionsclub Voorburg heeft een cheque ter waarde van € 1.500 overhandigd aan onze voedselbank. Matthijs Engelman, president van de Lionsclub, overhandigde de cheque aan Rob Kuipers, voorzitter van de voedselbank.
Het geld is door de Lionsclub bijeengebracht via de jaarlijkse verkoopactie van Champagne RC Lemaire. De bestemming van de donatie is een bijzondere: het geld is bedoeld ten behoeve van een gezond ontbijt voor kinderen van cliënten van de voedselbank.
Rob Kuipers: “wekelijks delen wij ongeveer 250 voedselpakketten uit en daarmee ook aan ruim 300 kinderen. De voedselbank zorgt dat met deze donatie gezonde ontbijtproducten gekocht worden en dat die terechtkomen bij gezinnen met kinderen.”
De Lionsclub en de voedselbank gaan ook nadenken over aanvullende acties die hier een structureel vervolg aan kunnen geven. Misschien kan dat vorm krijgen via scholen of lokale sportclubs, nu vanuit een aantal sportkoepels een oproep is gedaan aan clubs om acties op touw te zetten voor de lokale voedselbanken. Lionsclub Voorburg en Voedselbank Leidschendam-Voorburg denken graag mee bij de vormgeving van dergelijke acties.

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media