‘Adopteer een glimlach’ ook voor onze Voedselbank

Wat zijn wij blij met tandarts Maaike Verburg en mondhygiënist Sofieke van der Werff! Zij hebben onze Voedselbank geadopteerd en dat betekent dat 90 kinderen ieder kwartaal een poetspakketje krijgen.

Elke 3 maanden een nieuwe tandenborstel en een geschikte kindertandpasta gebruiken, is vaak niet mogelijk voor kinderen die gebruik maken van de Voedselbank. Zo ontstond het idee ‘Adopteer een glimlach’. Dit is een landelijk non-profit project waarbij mondhygiënisten en tandartsen vrijwillig een Voedselbank in de buurt adopteren. Ieder kind krijgt een tandenborstel, tandpasta en informatie om het gebit gaaf te houden. Dit poetspakketje wordt ieder kwartaal meegegeven bij het voedselpakket.

Jong geleerd…

Wij zien het aantal kinderen dat gebruik maakt van onze Voedselbank stijgen. Zo hebben wij in de leeftijd van 0 tot 6 jaar, 23 kinderen. Tussen 6 en 12 jaar, 33 kinderen en van 12 tot 18 jaar 24. Ieder kind wordt geboren met een gezond gebit en dan moeten we zo proberen te houden. Door middel van preventie willen wij de mondgezondheid van kinderen tot 18 jaar verbeteren. Ondanks dat veel mensen denken dat het melkgebit toch gewisseld gaat worden en niet erg is als hier gaatjes in ontstaan is dit zeker wel een probleem. Kinderen ervaren pijn waardoor ze slechter eten en andere problemen ontstaan. Vroeg beginnen met een goede mondhygiëne, minimaal elke 6 maanden naar de tandarts of mondhygiënist is heel belangrijk voor het behoud van het gebit. Kinderen tot 18 jaar krijgen hun behandeling volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Maak preventief een afspraak voor uw kind en voorkom gaatjes en tandvlees problemen! Jong geleerd is oud gedaan!

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media