Record aantal pakken koffie afgeleverd!

Een aantal weken geleden is de 9e nationale DE-waardepuntenactie van Lionsclubs afgesloten met een record aantal pakken koffie. Afgelopen woensdag werden maar liefst 2.432 pakken hiervan afgeleverd bij Voedselbank Leidschendam-Voorburg.

Wat een geweldige actie

Jim en Cassandra stonden klaar om de grote hoeveelheid koffie in ontvangst te nemen. Jim, die de algemene leiding heeft: “Vorig jaar werd al een record verbroken, maar de aantallen van dit jaar overtreffen alles. Wat een geweldige actie van onze Lionsclubs”. Cassandra, verantwoordelijk voor de distributie vult Jim aan: “In een jaar tijd is ons klantenbestand met circa 50% toegenomen. Momenteel maken wij ongeveer 160 tassen per week klaar voor gezinnen en alleenstaanden. Daarom zijn wij zo blij met de extra grote hoeveelheid pakken koffie”. Op basis van de ontvangen pakken koffie kunnen we gemiddeld één keer in de 2 à 3 weken een tas aanvullen met een pak koffie.

Nieuw uitgiftepunt

Jim: “Het aantal klanten groeit al, maar wij verwachten nog zeker een flinke toename in de komende maanden. Als straks de steun voor bedrijven ophoudt, of iemands huidige WW-uitkering wordt beëindigd, dan zullen nog meer mensen een beroep op ons doen”. Tot nu toe werden de tassen vaak thuis bezorgd. Dat gaat al lang niet meer. Cassandra: “Vanwege de enorme toename hebben wij besloten om vanaf 21 april 2021 ook een uitgiftepunt te openen in de dorpskerk in Leidschendam. Naast ons huidige adres kunnen cliënten dan daar een tas ophalen”.

Nieuwe actie in december

Gezien het succes, maar ook vanwege de noodzaak hebben de samenwerkende Lionsclubs Voorburg en Prinses Marianne besloten om de inzamelactie in december van dit jaar weer te herhalen. Dat wordt dan de 10e editie. Daarom wordt eenieder nu al opgeroepen om de DE-waardepunten niet weg te gooien, maar te bewaren voor de komende actie of te sturen aan Lionshelpen, Postbus 151, 2270 AD Voorburg. Jim: “Iedere waardepunt helpt, en wij helpen iedere cliënt”.

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media