Tandartspraktijk Voorburg organiseert het project ‘Eerlijke Glimlach’

Goede mondverzorging en met regelmaat naar de tandarts gaan, dat lijkt zo vanzelfsprekend. Maar dat is niet voor iedereen het geval. Met de mondgezondheid is het voor veel mensen slecht gesteld. Denk bijvoorbeeld aan mensen die in armoede leven en van de Voedselbank afhankelijk zijn, tienermoeders en dak- en thuislozen. Yeganeh Hassanzadeh en eigenaar-Mahdi Khalilzada hebben samen namens Tandartspraktijk Voorburg het project ‘Eerlijke Glimlach’ opgezet.

Mensen met minder geld kunnen tijdens dit project op de zondagen in de maand april terecht voor tandheelkundige zorg geheel kosteloos. Het gaat hierbij om noodbehandelingen voor kauwklachten, pijnbestrijding en een gebitsreiniging. Op die manier willen zij beiden iets terugdoen voor de maatschappij: Zij zijn beiden, met hun ouders, als vluchteling op vijfjarige en driejarige leeftijd naar Nederland gekomen. “Wij hebben de kans gekregen om onszelf te ontwikkelen en daarom willen wij iets terugdoen voor de samenleving”.

Eén van de zondagen is gereserveerd voor de cliënten van Voedselbank Leidschendam-Voorburg. Zo zijn er aanmeldingsformulieren van ‘Eerlijke Glimlach’ in de voedselpakketten gestopt. De cliënten van de Voedselbank mogen vervolgens een afspraak maken. Er wordt per patiënt een uur ingepland waarbij het doel is om zoveel mogelijk tandheelkundige klachten te verhelpen.

De serviceclubs Rotary Voorburg en Innerwheel (serviceclub voor vrouwen) wilden dit mooie project graag ondersteunen. Samen met Dokters van de Wereld overhandigden zij op dinsdag 30 maart aan Tandartspraktijk Voorburg een totaalbedrag van € 2.000. Met dit bedrag kan een deel van de materiaalkosten voor de behandelingen en gebitsreinigingen worden bekostigd.

Roos Reichert, voorzitter Innerwheel Voorburg en Lex Oostendorp, voorzitter Rotaryclub Voorburg, samen met Dokters van de Wereld, overhandigen de cheque waarmee een deel van de materiaalkosten van de gratis behandelingen die Tandartspraktijk Voorburg kosteloos aanbiedt gefinancierd kunnen worden. Prodent heeft voor alle patiënten een tasje met tandenborstel, tandpasta en een poetsfolder beschikbaar gesteld.

 

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media